Förskolan Friskus ligger i naturskön miljö på området Södra park i Vaggeryd. Barnen som går på Friskus är i åldrarna 1-6 år och idag (våren 2017) är det 22 barn i gruppen.

Fördelen med att ha en avdelning med 1-6 år är att de leker många tillsammans i samma lek oavsett ålder eller kön. Barnen respekterar och hjälper varandra i olika åldrar.

Föreningen bakom Friskus bildades 2005. I november samma år öppnade vi förskolan i den f.d. Scoutstugan i Vaggeryd. Läs mer om hur det hela startade.

Profil

Vi arbetar mycket med natur och miljö, bild, form, sång och musik samt värdegrund. Varje termin har vi ett tema som t.ex. sagor, hem & familj, vår omvärld/Grön Flagg och hur man är en bra kompis.

God mat

I Friskus kök lagar vår kokerska maten från grunden. Vi strävar efter att använda bra råvaror av hög kvalitet, gärna närproducerat och ekologiskt.

Avgifter

Eftersom vi är en förening betalar varje familj en liten medlemsavgift varje år. På Friskus gäller samma avgift som i den kommunala förskolan.

Så här kan en dag se ut på Friskus

Vi äter frukost vid klockan 8. Runt klockan 9 går vi ut och äter frukt utomhus klockan 10. Vi är ute till ca 11:30. Mycket av materialet vi har inomhus går att ta med utomhus.

Ibland är vi hemma på vår härliga gård, vissa dagar går vi till Kungaskogen, går på promenader då vi ibland tar med maten, besöker andra lekplatser.

Innan lunch har vi samling. Klockan 12 äter vi lunch. De mindre barnen sover i vagnar utomhus. De större barnen har samling efter maten.

14:30 är det dags för mellanmål som vi äter inne eller utomhus. Resten av dagen är vi oftast utomhus tills barnen går hem.

Vi arbetar på Friskus

Kristin Frithzell, förskolechef / förskollärare
Jonna Lauritzen, barnskötare
Madelene Elg, förskollärare (föräldraledig)