Förskollärare med utökat ansvar, är det du?

posted in: Rekrytering | 0

Om jobbet

Välkommen till en förskola utöver det vanliga!

På Södra park i Vaggeryd finns vi, Förskolan Friskus. Ett politiskt och religiöst obundet föräldrakooperativ som har haft sin verksamhet sedan 2005. Vår förskola har en fantastisk kuperad utegård, med närhet till skog och natur där vi strävar efter att bedriva en stor del av vår verksamhet. Vi har även en egen kock på plats, vilket innebär att både barn och personal upplever förväntan inför måltid och serveras mat tillagad från grunden.

Vi söker en förskollärare med utökat ansvar som rektor. Är det du? Rektorsutbildning sker dessutom under betald arbetstid – kan du motstå det?

• Från första juli 2019 benämns förskolechefer rektorer och vi har förståelse för att sökande ännu inte har genomgått rektorsutbildning. Vi ser därför att du som söker dig till oss ser det som en naturlig del av din utveckling att genomgå rektorsutbildning inom en femårsperiod, enligt lagens krav.

Tjänstens sysselsättningsgrad är flexibel. Du schemalägger tid för dina administrativa uppgifter, ca 15-20% av en heltidstjänst. Övrig tid arbetar du i barngruppen. Är du pensionerad rektor och intresserad av en 20%-tjänst är vi även öppna för det!

Vi tillämpar sex månaders provanställning med start enligt överenskommelse. Vi har kollektivavtal genom vår arbetsgivarorganisation KFO. Intervjuer sker löpande, vänta inte med din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Arbetsuppgifter

Sedvanliga arbetsuppgifter tillhörande förskollärare. Du planerar, genomför och utvärderar undervisning. I ditt utökade ansvar som rektor deltar du i och leder den ständiga utvecklingen av den pedagogiska verksamheten. Förutom ett nära samarbete med styrelsens förtroendevalda föräldrar innebär rollen som rektor personalansvar, arbetsmiljöansvar samt visst ekonomiskt ansvar. Förskolan ingår även i ett nätverk för fristående förskolor i kommunen där det finns möjlighet för kontinuerligt erfarenhetsutbyte.

Vi ser gärna att du läser om Friskus på vår hemsida samt om föräldrakooperativ i övrigt innan du söker tjänsten.

Dina kvalifikationer

Du är utbildad förskollärare, med några års erfarenhet av pedagogisk verksamhet, och är redo att ta nästa kliv i din karriär! Du har mycket god kunskap om läroplanen för förskolan och Skolverkets riktlinjer och direktiv. Du sätter barnens utveckling och bästa i första hand och är intresserad av ditt pedagogiska uppdrag.

Du är effektiv i ditt sätt att utföra arbetsuppgifter och har en god förmåga att planera, sortera, prioritera och delegera uppgifter och ansvarsområden. Du är en lyhörd, jordnära, tydlig och rättvis ledare. I övrigt har du god datorvana samt vana av smartphone/surfplatta.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan senast 21 februari

Friskus ideell förening

Rebeca Alvarez Bodén, ordförande

rebalvez@gmail.com

Du mailar en fullständig ansökan innehållandes CV, personligt brev, referenser samt dina kontaktuppgifter.

• Vi föredrar att du kommer förbered med utdrag ur belastningsregistret – ett oöppnat kuvert, och eventuellt examensbevis till intervjun.

Kontakt från rekryteringsfirmor undanbedes.

Annonsen finns även på arbetsförmedlingen