Vi söker förskolechef

posted in: Rekrytering | 0

Från första juli 2019 benämns förskolechefer rektorer och vi har förståelse för att sökande ännu inte har genomgått rektorsutbildning. Vi ser därför att du som söker dig till oss ser det som en naturlig del av din utveckling att genomgå rektorsutbildning inom en femårsperiod, enligt lagens krav.

Tjänstens sysselsättningsgrad är flexibel. Du schemalägger tid för dina administrativa uppgifter, övrig tid arbetar du i barngruppen och som närvarande ledare för en mindre personalgrupp om 4-5 personer. Din arbetstid är förlagd mellan 06:15-17:30, enligt schema, då både öppning och stängning av förskolan ingår i dina arbetsuppgifter.

Vi tillämpar sex månaders provanställning med start enligt överenskommelse. Vi har kollektivavtal genom vår arbetsgivarorganisation KFO. Intervjuer sker löpande, vänta inte med din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Arbetsuppgifter

Som rektor deltar du i och leder den ständiga utvecklingen av den pedagogiska verksamheten. Rektor ansvarar för förskolans verksamhet och bör vara drivande på flera plan. Förutom ett nära samarbete med styrelsens förtroendevalda föräldrar innebär rollen som rektor personalansvar, arbetsmiljöansvar samt visst ekonomiskt ansvar. Förskolan ingår även i ett nätverk för fristående förskolor i kommunen där det finns möjlighet för kontinuerligt erfarenhetsutbyte.

Du kommer tillsammans med övrig personal att arbeta för att göra dagen spännande, utvecklande och givande för barnen. Vi ser gärna att du läser om Friskus på vår hemsida samt om föräldrakooperativ i övrigt innan du söker tjänsten.

Dina kvalifikationer

Du är utbildad förskollärare, med några års erfarenhet av pedagogisk verksamhet, och är redo att ta nästa kliv i din karriär! Du har mycket god kunskap om läroplanen för förskolan och Skolverkets riktlinjer och direktiv. Du har ett medvetet förhållningssätt till både barn och föräldrar.

Du är effektiv i ditt sätt att utföra arbetsuppgifter och har en god förmåga att planera, sortera, prioritera och delegera uppgifter och ansvarsområden. Du är en lyhörd, jordnära, tydlig och rättvis ledare. I övrigt har du god datorvana samt vana av smartphone/surfplatta.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du mailar en fullständig ansökan innehållandes CV, personligt brev, referenser samt dina kontaktuppgifter. Vi föredrar att du kommer förbered med utdrag ur belastningsregistret – ett oöppnat kuvert, och eventuellt examensbevis till intervjun.

Rebeca Alvarez Bodén, ordförande

rebalvez@gmail.com

Annonsen finns även på arbetsförmedlingen