Rektorstjänst på heltid

posted in: Rekrytering | 0

Vi är ett politiskt och religiöst obundet föräldrakooperativ som har haft sin verksamhet sedan år 2005. Vår förskola har en fantastisk kuperad utegård med närhet till skog och natur där vi strävar efter att bedriva en stor del av vår verksamhet. Vi arbetar utifrån de mål och riktlinjer som finns utformade i förskolans läroplan. Förutom en fantastisk utegård, ett barnantal på max 23 barn har vi även en kokerska som varje dag tillagar vår lunch. Varje morgon ser vår lokalvårdare till att personal och barn börjar sin dag i rena lokaler. Förskolans rektor och pedagoger bär huvudansvaret för den pedagogiska verksamheten, med stöd av en delaktig föräldragrupp som svarar för driften av kooperativet.

 

  • Från första juli 2019 benämns förskolechefer rektorer och vi har förståelse för att sökande ännu inte har genomgått rektorsutbildning. Vi ser därför att du som söker dig till oss ser det som en naturlig del av din utveckling att genomgå sådan utbildning inom en femårsperiod, enligt lagens krav.

 

Rektorstjänsten är på heltid där du själv ansvarar för att schemalägga tid för dina administrativa uppgifter, övrig tid arbetar du i barngruppen och som närvarande ledare för personalgruppen om 4-5 personer. Din arbetstid är förlagd mellan 06:15-17:30, enligt schema, då både öppning och stängning av förskolan ingår i dina arbetsuppgifter.

Vi tillämpar sex månaders provanställning med start enligt överenskommelse. Vi har kollektivavtal genom vår arbetsgivarorganisation KFO. Intervjuer sker löpande, vänta inte med din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Arbetsuppgifter

Som rektor deltar du i och leder den ständiga utvecklingen av den pedagogiska verksamheten. Du deltar på APT och styrelsemöte för att förmedla personalfrågor och informeras om diverse frågor från styrelsen.

Rektor ansvarar för förskolans verksamhet och bör vara drivande på flera plan. Förutom ett nära samarbete med styrelsens förtroendevalda föräldrar innebär rollen som rektor personalansvar, arbetsmiljöansvar samt visst ekonomiskt ansvar. Du delegerar verksamhetens arbetsuppgifter och ansvarsområden, du ser till att rätt person är på rätt plats. Befattningsbestämmelser finns för föräldrakooperativets olika roller och de kommer att presenteras för dig under intervjun. Förskolan ingår även i ett nätverk för fristående förskolor i kommunen där det finns möjlighet för kontinuerligt erfarenhetsutbyte.

Då vår förskola är en liten förskola och således en mindre arbetsplats ingår det även arbetsuppgifter i köket vid behov. På vår förskola hjälps personalen åt där det behövs – pedagog som rektor, personalgruppen skall vara ett gott team. Du kommer således tillsammans med övrig personal att arbeta för att göra dagen spännande, utvecklande och rolig för barnen. Vi ser gärna att du läser igenom sidorna här på vår hemsida samt om föräldrakooperativ i övrigt innan du söker tjänsten.

Dina kvalifikationer

Du är utbildad förskollärare, med några års erfarenhet av pedagogisk verksamhet, och har mycket god kunskap om läroplanen för förskolan och Skolverkets riktlinjer och direktiv. Du har ett medvetet förhållningssätt till både barn och föräldrar. Barns utveckling och lärande är i fokus och du strävar efter att möta varje barn på hens nivå.

Du har fördelaktigen erfarenhet av att leda en arbetsgrupp. Du är effektiv i ditt sätt att utföra arbetsuppgifter och har en god förmåga att planera, sortera, prioritera och delegera uppgifter och ansvarsområden. Du är en lyhörd, jordnära, tydlig och rättvis ledare. I övrigt har du god datorvana samt vana av smartphone/surfplatta.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Innan anställning kommer de sökande som går vidare att träffa personalgruppen, då deras bedömning av sin blivande chef kommer att väga tungt i val av vår nya rektor.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Annonsen i helhet finns även på platsbanken

 

Kontakt

Friskus ideell förening

Rebeca Alvarez Bodén, ordförande

073-508 29 18

rebalvez@gmail.com

Du mailar en fullständig ansökan innehållandes CV, personligt brev, referenser samt dina kontaktuppgifter. Vi föredrar att du kommer förbered med utdrag ur belastningsregistret – ett oöppnat kuvert, och eventuellt examensbevis till intervjun.